HJV

Bliv frivillig
400X480_0001_MG_7639

Vi stiller op, når det gælder

Hjemmeværnet er et frivilligt beredskab, der løser opgaver til støtte for samfundet og Forsvaret. Vi hjælper med alt fra eftersøgning af forsvundne personer, miljøopgaver i danske farvande, hjælp ved oversvømmelser til støtte af Forsvaret f.eks. på deres internationale missioner.

Vores fundament er vores mange frivillige ildsjæle og en militær organisation, der gør os i stand til at rykke hurtigt og effektivt ud. 16.000* mænd og kvinder forenet af én fælles mission: Vi stiller op, når det gælder.

* Hjemmeværnet består af knap 16.000 aktive frivillige samt 30.000 i reservestyrken

1440X810_0012_MG_3444

Vores opgaver

Hjemmeværnet er et alsidigt beredskab. Vores frivillige spænder bredt i deres evner, og samlet er vi i stand til at løse et stort spekter af opgaver, der støtter samfundet og Forsvaret.

Vores frivilliges civile kompetencer kan gøre en stor forskel ude i verden.

Vores internationale indsats

Vi hedder godt nok Hjemmeværnet, men vi hjælper alligevel gerne til uden for landets grænser. Vores frivillige har en unik kombination af civile og militære kompetencer. Det gør, at vi kan løse mange forskellige genopbygningsopgaver, midt i verdens brændpunkter.

Hjemmeværnssoldater til undervisning. Kvindelig soldat med hånden i vejret i fokus.

Vores historie

Hjemmeværnet har eksisteret i 70 år, men vi er under stadig udvikling. Hjemmeværnet som idé blev skabt i juni 1945 af 250 frihedskæmpere under parolen "Aldrig mere en 9. april".

1. april 1949 gik Hjemmeværnet fra at være en modstandsbevægelse til en statslig institution. Verden ændret sig betydeligt efterfølgende, og Hjemmeværnet har sideløbende tilpasset sig den sikkerhedspolitiske situation.