HJV

Bliv frivillig
Livet Som Frivillig

Vores frivilliges historier

Hjemmeværnet er fyldt med lærerige udfordringer, unikke oplevelser og godt kammeratskab. Her kan du se og læse mere om, hvad det betyder for seks af vores frivillige

Hverdagshistorier

 •  Mand med hjertestop

  En midaldrende mand får hjertestop under åbningen af et nyt indkøbscenter. Vi var på stedet for at sikre trafikken og kunne hurtigt træde til. Mandens liv blev reddet, fordi vi kunne yde førstehjælp og vidste præcis, hvad der skulle gøres.

  POHVK Fredericia v. Brian Nielsen

 • Hjemmeværnet - en mellemvej for krigsveteraner

  Når danske soldater kommer hjem efter militær indsats i udlandet, forventes det, at de kan omstille sig til et liv i det civile samfund og lægge krig og militær bag sig. Det kan de færreste. I Hjemmeværnet bliver man forstået, og folk gider lytte til alle de små tips, tricks og historier, der gør dem til bedre soldater. Jeg er krigsveteran fra Afghanistan, og det var en stor øjenåbner for mig at indse, hvor godt et redskab Hjemmeværnet kan være til at hjælpe ikke kun samfundet og Forsvaret, men også veteraner. Hjemmeværnet tilbyder en mellemvej, hvor du kan være civil, imens du er ved militæret. 

  V. Oliver Storgaard-Hallsson, INFHVK Østjylland

 • Hunter force for Frømandskorpset

  I cirka 10 år agerede vi hunter force til Søværnets eksamen for Frømandskorpset. Det handlede ikke så meget om at fange dem, men mere om at stresse dem ved at jagte dem, skære deres vej af og observere deres bevægelser og landgang. Vi var velegnet til opgaven, fordi vi kender området godt og stort set altid mødte op i den samme fasttømrede gruppe med 10-15 personer fra forskellige enheder.

   

  V. Kim Rasmus Pil Rasmussen, HVK Midtfyn

 • I mørket på en motorvej

  At stå på en motorvej under en orkan i mørke og stoppe lastbiler er noget af en opgave. Under Stormen Bodil stod vi 15 mand fra samme deling i 17 timer og guidede trafikken på Sydmotorvejen. 

  VMichelle Bracher, STHVK SLF

Flere hverdagshistorier
   
480X400_0006_MG_6848

Bliv uddannet i Hjemmeværnet

I Hjemmeværnet kan du tage over 300 godkendte uddannelser og kurser, ganske gratis. De giver dig militære kompetencer som soldat, nyttige evner som borger og skærper din profil i arbejdsmarkedet.