HJV

Bliv frivillig

Hvorfor er du frivillig
i Hjemmeværnet?

"Fordi det giver mig en grundlæggende glæde. Jeg kommer glad hjem fra møder og øvelser, fordi jeg har lavet konstruktive ting med positive mennesker. Det giver mig lederevner, som reflekterer positivt tilbage på mit arbejde, hvor jeg skal kunne motivere medarbejdere og deltage i driften af en virksomhed. Og så elsker jeg at komme ud i naturen. Få lidt luft og få clearet hjernen."

 

Hvornår føler du, at du gør en forskel? 

"Hver dag. Jeg skaber aktiviteter og uddelegerer opgaver til de mennesker, der kommer i vores kompagni, og når jeg ser deres glæde, og at de går til opgaven med motivation, så føler jeg, at jeg har været til stor nytte."

Hvad giver det samfundet at have Hjemmeværnet? 

"Politiet og beredskabet har ikke mandskab nok til at løse alle deres opgaver, og derfor er det vigtigt og ekstremt værdifuldt, at vi har en frivillig organisation, som kan støtte op og sørge for, at arrangementer kan lade sig gøre, eller at mere alvorlige situationer kan blive løst."

 

Hvorfor er Hjemmeværnet en militær organisation?

"Det er nødvendigt for, at vi kan rykke ud med den hastighed, som vi skal. Desuden giver det en god synergi med Forsvaret, fordi vi, om man så må sige, taler det samme sprog og derfor kan arbejde effektivt sammen."