HJV

Bliv frivillig

Hvorfor er du frivillig
i Hjemmeværnet?

"Jeg meldte mig ind, fordi jeg havde lyst til at prøve noget nyt, og fordi jeg altid har elsket at være ude i naturen. Det giver mig et kick at være ude i det grønne og lave nogle fede aktiviteter. Det betyder også meget for mig at være med til at gøre en indsats for samfundet, der gør andre mennesker glade."

 

Hvornår føler du, at du gør en forskel? 

"Det er, når jeg er ude på det, vi kalder en skarp opgave. For eksempel bevogtning af en installation eller et kulturarrangement. Eller når vi sørger for sikkerheden langs jernbanen ved Roskilde Festivalen. Det gør gæsterne glade og trygge. De ved, at når vi er der, så er der styr på tingene."

Hvad giver det samfundet at have Hjemmeværnet? 

"En stor hjælp, når der er brug for det. Blandt andet efter de seneste års mange orkaner, med omfattende oversvømmelser, der kunne vi bidrage med et stort mandskab og hjælpe til med oprydning, forebyggelse og sikkerhed."

 

Hvorfor er Hjemmeværnet en militær organisation?

"For at gøre vores indsats så effektiv og hurtig som mulig er det ganske enkelt nødvendigt. Og så er vi jo faktisk også soldater, der deltager i internationale aktioner og er trænet til forsvar, hvis det skulle blive nødvendigt."